Wenen

Wenen behoort natuurlijk allang niet meer tot het machtige Oostenrijkse-Hongaarse rijk van de Habsburgers, maar het is nog altijd een stad waar die sfeer heerst. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en vormt onder andere een belangrijke rol als Poort naar het Oosten, al is het daarnaast ook een stad met prachtige bezienswaardigheden en natuurlijk de opera.

Wenen is uitstekend geschikt voor een stedentrip, je kunt er in een paar dagen bezoeken brengen aan bijzondere paleizen en een groot aantal gebouwen in barok-stijl. De tuinen zijn er bijzonder fraai aangelegd en bovendien goed onderhouden, de klassieke muziek van Wenen zorgt ervoor dat je na een dag in de stad heerlijk tot rust kunt komen. Ben je onderweg toe aan wat lekkers? Stap dan een van de koffiehuizen in, waar je een Sachertorte kunt gaan halen.

We zetten hieronder 4 prachtige bezienswaardigheden in Wenen voor je op een rij, zodat je een indruk krijgt van wat de stad je te bieden heeft. Wist je dat Wenen daarnaast erg goed geschikt is voor een fietstour? De bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar in de buurt, terwijl je op de fiets ook onderweg allerlei moois te zien krijgt.

Bezienswaardigheden Wenen

  • Hofburg in Wenen
  • St. Stephansdom
  • Staatsopera bezoeken
  • Naschmarkt
hofburgDe Hofburg in Wenen is niet zomaar een bezienswaardigheid, het is een volledig complex van meerdere gebouwen. Ze hebben stuk voor stuk bijzondere eigenschappen. Je kunt er onder andere een bezoek brengen aan de Keizerlijke appartementen, die zeer de moeite waard zijn. Ken je het verhaal van Sissi? Ga tijdens een stedentrip naar Wenen dan zeker naar het Sissi Museum en de schatkamer. Ben je op zondag in de Burgkapel? Dan treden de Wiener Sängerknaben er op.
St. StephansdomDe St. Stephansdom bevindt zich in de hart van de oude stad, waardoor je er eigenlijk niet omheen kunt. De kerk heeft het door de jaren heen flink te verduren gehad, in 1945 waren het bijvoorbeeld de Russen die het erop gemunt hadden. Eerder in de 17e eeuw waren het al eens de Turken. Vandaag de dag is de St. Stephansdom een van de mooiste gotische bouwwerken in Wenen, heel Oostenrijk en zelfs de rest van Europa. De top steekt 136 meter boven de stad uit!
StaatsoperaWenen kun je eigenlijk niet verlaten zonder er een bezoek te brengen aan de Staatsopera. Je bevindt je in Wenen in het land dat de grootste componisten heeft voortgebracht, de stad was in de 18e en 19e eeuw het absolute centrum van de wereld op het gebied van klassieke muziek. Na de verwoesting in 1945 vond er een restauratie plaats, waardoor de Staatsopera er weer prachtig uitziet.
NaschmarktHeb je even genoeg van de verschillende prachtige gebouwen? Bezoek dan de Naschmarkt in Wenen. Het is een markt met groente- en fruit, waar ook de locals graag hun inkopen doen. Je vindt er zowel Europese als meer exotische producten. Bezoek je de Naschmarkt op zaterdag? Dan is er daarnaast een vlooienmarkt, zodat je er een dagje shoppen van kunt maken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>