Rome

Rome. De ‘eeuwige stad’ wordt het ook wel genoemd. Een reputatie van formaat die Rome ook echt waarmaakt. De geschiedenis van deze stad gaat namelijk al ruim 2500 jaar terug.

Het Colosseum is het eerste wat je te binnenschiet als je aan Rome denkt. En dat is nog niet eens het best bewaarde deel van het antieke Rome. Voorbeelden van ‘recentere’ bouwwerken zijn het Pantheon of Villa Borghese. Genieten van de zon en de gezellige drukte doe je op de Spaanse Trappen, aan de Trevi Fontein of op het Piazza Navone. Aan de andere kant van de Tiber ligt Vaticaanstad. De magistrale St.-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel lokken veel toeristen naar de kleinste onafhankelijke staat ter wereld.
Een belangrijke tip: Plan naast het bezoeken van al die historische juweeltjes voldoende tijd in om te genieten van het goddelijke eten in Rome! Nergens ter wereld vind je zulke heerlijke pasta’s, pizza’s en desserts. Ga naast historie dus ook op zoek naar smaaksensaties.

Een stedentrip naar Rome staat garant voor veel historie met prachtige, goed bewaard gebleven ruïnes en gebouwen, de onovertroffen Italiaanse keuken, een aangenaam klimaat, uitstekende shopfaciliteiten en een zwoel nachtleven. La dolce vita op zijn best!

Een stedentrip naar Rome is niet compleet als je niet van het bruisende uitgaansleven hebt geproefd. Een belangrijk deel daarvan speelt zich op straat af. ’s Avonds komen zowel locals als toeristen samen op de Piazza Navona en de Piazza di Spagna. Ook de wijk Trastevere met zijn sfeervolle pleintjes en straatjes vol restaurants en barretjes is een geliefd uitgaansgebied.

Bezienswaardigheden Rome

  • Colosseum
  • Vaticaanstad
  • Piazza di Spagna
  • Pantheon
ColosseumEen van de indrukwekkendste gebouwen van het oude Rome is het Colosseum. Dit is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk dat meer dan 70.000 toeschouwers kon herbergen. In deze arena hebben gladiatoren en wilde dieren gevochten, maar er vonden ook wagenrennen en wedstrijden boksen en boogschieten plaats.
VaticaanstadDit kleinste staatje van de wereld is een must-see. Met name de imponerende St. Pietersbasiliek en de overweldigende fresco van Michelangelo in de Sixtijnse kapel werken als een magneet op de miljoenen bezoekers van Vaticaanstad.
Piazza di SpagnaGelegen aan het Piazza di Spagna liggen de beroemde Spaanse trappen van Rome. Het hele jaar door zijn zowel de trappen als de Fontana della Barcaccia een geliefde ‘hangplek’ voor jong en oud. Uitermate geschikt om mensen te kijken dus. Als bonus zijn de trappen in de lente voorzien van vele bloemen.
PantheonHet Pantheon is het best bewaarde bouwwerk uit de Romeinse tijd. De grote koepel is een meesterwerk van de Romeinse architecten. In latere tijden hebben architecten zich het hoofd gebroken over hoe zo’n koepel gebouwd kon worden zonder dat deze zou instorten onder zijn eigen gewicht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>