Parijs

Parijs heeft alles: prachtige gebouwen, vele musea, indrukwekkende kunst, gastronomie, brede lanen, lieflijke parken, stijl en klasse. Maar bovendien ademt de Franse hoofdstad l’amour. Want of je hier nu met zijn tweeën bent, alleen of in een groep: Parijs laat je hart sneller kloppen…

Het is dan ook geen wonder dat de stad veel bezongen en beschreven is. De gebouwen, knusse pleintjes, pittoreske straten en de elegante Parisienne geven deze stad een bijzondere, karakteristieke sfeer die je nergens anders aantreft. Parijs is één van de mooiste steden ter wereld en je kunt deze stad dan ook talloze keren bezoeken zonder dat het je zal vervelen.

Ook zal je hier niet verhongeren, want het verhaal gaat dat restaurants in Parijs zijn uitgevonden. In totaal zijn er ongeveer 8000 eetgelegenheden, dus elke smaak komt hier aan zijn trekken. Vrijwel alle keukens van de wereld vind je in deze stad. Van 3-sterren restaurants tot ontelbare bistro’s en cafés waar men een simpel menu kan bestellen. De Guide Michelin vermeldt tientallen Parijse namen in zijn befaamde ‘rode gids’, maar ook voor de hongerige magen met een klein budget is er volop keus.

Parijs is de stad van de romantiek, baguettes, Eiffeltoren, Arc de Triomphe en nog heel veel meer. De stad barst van de leuke hotelletjes en typisch Franse restaurants. Parijs moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben. En waarschijnlijk keer je dan vaker terug, omdat het je hart heeft gestolen.

Bezienswaardigheden Parijs

  • Eifeltoren
  • Arc de Triomphe
  • Montmartre & Sacré-Coeur
  • Louvre
parijs-eifeltorenHet is haast onmogelijk Parijs te bezoeken zonder de Eiffeltoren te zien. Zelfs al beklim je de wereldberoemde toren niet, la tour Eiffel steekt boven alles uit en is daarom altijd wel te zien, waar je ook in Parijs staat. Dit Parijse icoon bij uitstek is waarschijnlijk het meest beroemde bouwwerk van heel Europa.
parijs-Arc de TriompheAan het eind van werelds bekendste boulevard (de Champs d’Elysées) staat l’Arc de Triomphe. Deze triomfboog van 54 meter hoog, de op een na grootste in de wereld, is een populaire trekpleister in Parijs. De bouw begon in 1806, ter ere van een van Napoleons overwinningen bij Austerlitz, maar werd pas rond 1836 voltooid.
parijs-Montmartre & Sacré-CoeurMontmartre, een beschermd historisch district in Parijs is een van de kleurrijkste wijken in Parijs. Aan de voet van Montmartre vind je de bedevaartwaardige basiliek, de Sacre Coeur. De wijk is niet alleen een magneet voor de vele toeristen die de stad bezoeken, maar ook voor kunstenaars en straatartiesten.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen bezoek aan Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan het Louvre. Dit imposante bouwwerk was van oorsprong een paleis, maar nu een van de grootste en meest bezochte musea in de wereld. Sta oog in oog met onder andere Leonardo da Vinci’s Mona Lisa, de Venus van Milo en de Stervende Slaaf van Michelangelo.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>