New York

In ‘the city that never sleeps’ gaat het leven dag en nacht door. Er is áltijd wat te doen. De grote toeristische trekpleisters kunnen bij een eerste bezoek uiteraard niet worden overgeslagen. Denk aan Times Square, het Vrijheidsbeeld en natuurlijk Central Park. Vergaap je in de ‘Big Apple’ ook aan gebouwen als het Empire State Building, warenhuizen als Macy’s en bruggen als de Brooklyn Bridge.

Ben je van plan om langer dan drie dagen te blijven, dan is het raadzaam om vooraf een citypass te kopen. Deze is te koop voor €87 en geeft toegang tot zes attracties. Zelfs als je alleen maar het Empire State Building en de Top of the Rock bezoekt plus één van de boottochten maakt, ben je met de citypass al voordeliger uit. Een aanrader dus!

Wanneer je maar een paar dagen in New York hebt, moet je keuzes maken. In dat geval is Rockefeller Centre aan te bevelen boven het Empire State Building. Vanaf de ‘Top of the Rock’ heb je namelijk ook een prachtig uitzicht over de hele stad. Bovendien is het er iets rustiger, zie je Central Park beter en heb je uitzicht op het Empire State Building. Een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island is ook een echte aanrader. Laatstgenoemde geeft een interessante kijk op de immigratiegeschiedenis van New York.
Voor een uitzicht op de nachtelijke skyline kun je het gratis pontje naar Staten Island nemen. Deze vertrekt van Battery Park en vaart in een klein half uurtje naar de andere kant van de baai.

Een stedentrip naar New York is een bezoek aan een stad waar alles groot, groter, grootst is. New York heeft een enorme aantrekkingkracht op alles en iedereen. Hierdoor is de stad ook een geliefd decor voor veel televisieprogramma’s. In New York waan je je een ster uit Sex & The City, CSI New York en Friends.

Bezienswaardigheden New York

  • Brooklyn Bridge
  • Central park
  • Vrijheidsbeeld ‘Statue of Liberty’
  • Times Square
Brooklyn-BridgeBrooklyn Bridge is de grootste hangbrug ter wereld en verbindt twee fantastische wijken van New York City, namelijk Manhattan en Brooklyn. Als eerste stalen hangbrug ter wereld is de Brooklyn Bridge een bouwkundig spektakel van maar liefst 1.825 meter lang. De brug is een van de mooiste monumenten van New York. Don’t miss it!
central parkOntloop het drukke stadsgewoel in het grote groene hart van Manhattan: Central Park. Logisch dat Central Park een van de favoriete plekken van elke New Yorker is. In het park vind je vijvers, theaters, ijsbanen, fonteinen, tennisvelden, speeltuinen en andere faciliteiten. De heuvels en weelderige weiden zijn een welkome afwisseling op het drukke stadsleven.
libertyHet eerste dat de immigranten uit Europa van de Verenigde Staten te zien kregen, was het Vrijheidsbeeld. Al meer dan 125 jaar begroet Lady Liberty bezoekers uit alle windstreken. Elk jaar bezoeken vier miljoen mensen Liberty Island voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. Daarnaast zijn er veel mensen die de gratis Staten Island Ferry nemen om het beeld vanaf het water te aanschouwen. Vanaf de veerboot heb je een prachtig uitzicht op Lower Manhattan en je vaart langs het Vrijheidsbeeld.
timesquareTimes Square ligt op de kruising van Broadway en Seventh Avenue en is het drukste en tevens meest toeristische plein van New York. Times Square staat bekend om de vele theaters, bioscopen en de giga reclameborden. Bovendien kun je op Times Square goedkopere last minute kaartjes kopen voor voorstellingen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>