Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje, ook al is bijvoorbeeld Barcelona over het algemeen populairder bij toeristen. Dat is echter niet terecht, Madrid heeft ontzettend veel te bieden. De stad was oorspronkelijk een militaire nederzetting van de Moren, die er vooral vanwege het water naartoe kwamen. Madrid heeft de bijnaam ‘Mayrit’, dat is Arabisch voor ‘bron van het leven’. Als je de naam hardop een paar keer uitspreekt weet je direct waar de huidige naam vandaag komt.

Madrid is onder andere rijk aan grootse pleinen en indrukwekkende fonteinen, naast een aantal musea met zowel Spaanse als internationale kunst. Ook het nachtleven bruist er, tijdens een stedentrip naar Madrid hoef je je geen avond te vervelen. Je kunt tot in de kleine uurtjes de stad in, of tot ‘s avonds laat genieten van de heerlijke tapas die er geserveerd worden.

Hieronder zetten we 4 van de mooiste en leukste bezienswaardigheden van Madrid voor je op een rij. Gebruik ze om inspiratie op te doen of een idee te krijgen van wat je er kunt verwachten. Madrid is onder andere goed geschikt voor een fietstour, dankzij het prettige klimaat is de temperatuur er vaak aangenaam.

Bezienswaardigheden Madrid

  • Koninklijk Paleis
  • El Retiro
  • Prado Museum
  • Voetbalstadions
???????????????????????????????Madrid is de hoofdstad van Spanje, al woont de koninklijke familie van Spanje helaas allang niet meer in dit Koninklijk Paleis. Het is in plaats daarvan een locatie voor officiële gelegenheden. Tijdens een rondleiding kun je een aantal prachtig gedecoreerde kamers zien. Je mag er helaas slechts in bepaalde delen foto’s maken. Zorg ervoor dat je dus optimaal geniet van het Koninklijk Paleis, dat in totaal meer dan 2.800 kamers telt en wat dat betreft ontzettend groot is.
El RetiroEl Retiro is het grootste stadspark van Madrid, waarin je heerlijk kunt verdwalen of juist op zoek kunt gaan naar de verschillende bezienswaardigheden. Met name in de weekenden komen ook de locals er graag om te ontspannen. Breng er onder andere een bezoek aan de grote vijver, waar roeibootjes te huur zijn. El Retiro is daarnaast de plaats waar regelmatig tentoonstellingen plaatsvinden, waardoor kunst en natuur mooi bij elkaar komen.
Prado MuseumHet Prado Museum behoort tot de meest bekende musea ter wereld, op zich al een goede reden om er een bezoek aan te brengen. Je vindt er onder andere het werk van El Greco, Diego Velazquez en Fransisco Goya. Je komt er echter niet alleen Spaanse kunst tegen, er hangen ook werken van Italiaanse, Duitse en Franse schilders. Sterker nog, je vindt er zelfs een werk van onze eigen Rembrandt, waardoor een bezoek aan het Prado Museum tot de musts behoort.
santiago bernabeuKom je naar Madrid en houd je van voetbal? Je kunt een rondleiding boeken in zowel het stadion van Real Madrid als het stadion van Atletico Madrid, twee clubs die behoren tot de top van de wereld. Spelen de teams thuis, of mogelijk zelfs tegen elkaar? Zorg ervoor dat je op tijd een kaartje probeert te kopen, de wedstrijden zijn populair bij het publiek en staan bekend om de heerlijke felle Spaanse sfeer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>