Londen

Waarom Londen? Allereerst zijn de bezienswaardigheden in Londen legio. Het is echt onmogelijk om al de interessante plekken van deze miljoenenstad in een paar dagen af te vinken. In de regio Groot-Londen wonen zo’n 7,5 miljoen mensen en het is daarmee de grootste stad van de EU.

Daarnaast is Londen gewoonweg ‘anders’. Hier zie je nog de karakteristieke zwarte taxi’s en de wereldberoemde dubbeldekkers rondrijden en typische rode telefooncellen en vele Engelse pubs sieren het straatbeeld. En, erg belangrijk, bij het oversteken moet je jezelf er steeds aan blijven herinneren dat het verkeer hier aan de línkerkant rijdt. Alles is anders in Londen en dat maakt de stad zelf al een attractie op zich. De stad heeft ook een erg levendig uitgaansleven, een zeer veelzijdig winkelaanbod en op culinair gebied kun je het zo gek niet bedenken, of het wordt hier geserveerd. Op West End, het Broadway van Europa, kunnen liefhebbers van musicals hun hart ophalen. Alle grote producties in musicalland en talloze kleine producties staan hier op de planken.
Londen bruist en bied je ongelofelijk veel leuke en interessante plekken om te bezoeken. Eén weekend zal dan waarschijnlijk ook niet voldoende zijn!

Buiten het bezoeken van de ontelbare bezienswaardigheden is het kenmerkende decor van Londen al een attractie op zich. Pak eens de metro- of the tube, zoals de Engelsen zeggen- naar één van de vele kleurrijke wijken die deze stad rijk is en proef de sfeer van het echte Londen. Ga bijvoorbeeld naar het alternatieve Camden, het multiculturele Soho, het flamboyante Kensington en Chelsea of het gezellige Notting Hill.

Bezienswaardigheden Londen

  • Big Ben – Palace of Westminster
  • Tower Bridge
  • Buckingham Palace
  • Piccadilly Circus
Big Ben - Palace of WestminsterSSamen met de Tower Bridge is de Big Ben dé icoon van Londen. Dit beroemdste onderdeel van het Palace of Westminster bevindt zich in de klokkentoren, genaamd de Elizabeth Tower. Big Ben is de grootste van de vijf klokken in deze toren. Het Palace of Westminster, ook bekend als de Houses of Parliament, is prachtig gelegen aan de oever van de Theems. Het paleis is de zetel van het Britse parlement.
Tower BridgeDe meest beroemde brug over de rivier de Theems is de 244 meter lange Tower Bridge. Deze brug ligt naast de Tower of London waar hij ook zijn naam aan te danken heeft. ’s Avonds is deze brug sprookjesachtig verlicht. Maar hij is niet alleen mooi: het is ook gewoon een belangrijke brug. Elke dag passeren zo’n 40.000 mensen de Tower Bridge. Ook wordt de brug zo’n 900 keer per jaar geopend om schepen door te laten.
Buckingham PalaceMiljoenen toeristen verdringen zich jaarlijks bij het hek bij Buckingham Palace, de officiële Londense residentie van de Britse Royals. De wisseling van de wacht is hier de ultieme attractie en vindt bijna elke dag om 11.00 uur plaats op het plein voor het paleis. Daarnaast huisvest het paleis een indrukwekkende kunstcollectie met onder meer schilderijen van Rembrandt, Rubens en Vermeer. Deze grootste schatten uit de Royal Collection zijn te bezoeken tijdens de jaarlijkse zomeropening in augustus en september.
Piccadilly CircusEén van de bekendste pleinen van Londen is het kleurrijke Piccadilly Circus. Het ligt middenin het bruisende West End op een kruispunt met beroemde straten als Regent Street en Shaftesbury Avenue. Dit plein is vooral bekend door zijn grote lichtreclames en door de bekende fontein van de Griekse god Anteros- in de volksmond Eros genoemd. Het is een belangrijk verkeersknooppunt én ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>