• Park Guëll

  • Camp Nou

  • Sagrada Familia

Barcelona

Zeg je cultuur, dan denk je aan Barcelona. De stad van Gaudí en Miró. Maar Barcelona heeft meer te bieden dan alleen kunst en cultuur. Deze mediterrane stad heeft eigenlijk alle ingrediënten voor een geweldige stedentrip: de heerlijke ligging aan zee, de bijzondere architectuur, het bruisend uitgaansleven en de smaakvolle Catalaanse keuken. Om je vingers bij af te likken!

Door zijn zuidelijke ligging beschikt Barcelona bovendien over een aangenaam klimaat. In het voor- en najaar wanneer het in ons kikkerlandje al behoorlijk fris kan zijn, is het vaak heerlijk toeven op de vele terrassen die Barcelona rijk is. Middelpunt van de stad is Plaça Catalunya. Op dit drukke plein komen enkele van de grootste verkeersaders van Barcelona samen. Hier vandaan kun je de Ramblas volgen tot aan de haven en het strand. Aan deze beroemde boulevard is het altijd levendig en gezellig.

Zin om de bloemetjes buiten te zetten? Ga dan naar het voormalige Olympische dorp in Port Olympic. Dit is dé wijk om lekker te stappen. Ook in Barrio Gotico, de oude gotische wijk bij de kathedraal en de Ramblas, vind je gezellige straatjes met bars, cafés en restaurants. In Barcelona verveel je je geen moment!

Barcelona doet denken aan één groot openluchtmuseum met de smalle historische straatjes en vele imposante en kleurrijke Gaudí-bouwwerken. Park Güell is een attractie op zich en een absolute must see. Hetzelfde geldt voor de pittoreske gotische wijk Barrio Gotico met haar imposante gotische kathedraal. De Sagrada Familia is één van Gaudí’s beroemdste werken.

Bezienswaardigheden Barcelona

  • Sagrada Familia
  • De Ramblas
  • Plaça de Catalunya
  • Park Güell
Sagrada-FamíliaIn 1882 is de eerste steen gelegd en tot op heden is La Sagrada Familia nog steeds bekend als ‘de kathedraal in stellingen’. De sprookjesachtige basiliek moest van Gaudí een hommage aan God worden. Als alles volgens plan verloopt wordt de kerk ergens rond 2030 in gebruik genomen.
Las RamblasLa Rambla (of Las Ramblas) is de levensader van Barcelona. Deze wereldberoemde flaneerboulevard loopt van de Plaça de Catalunya tot aan Port Vell, het oudste gedeelte van de haven. De boulevard is een ideale plek om te flaneren, te shoppen, een praatje te maken of om te eten. Neem de tijd en ga tegen het vallen van de avond, wanneer de zakenmannen plaats maken voor verliefde stelletjes.
Plaça de CatalunyaPlaça Catalunya is een levendig plein met fonteinen, beelden en schaduwplekken en één van de kernpunten van Barcelona. Het plein wordt gezien als het hart van de stad, daar waar de Las Ramblas en het historische stadscentrum de 19e-eeuwse wijk Eixample ontmoeten. Ga mensen kijken bij de prachtige fonteinen in het midden van het plein of neem de metro vanaf het belangrijkste vervoerscentrum die de stad rijk is.
Park GüellPark Güell is een wereldberoemd park en, wederom, een kunstwerk van Gaudi’s hand. Park Güell staat vooral bekend om de golvende mozaïek bankjes. In dit park kun je heerlijk wandelen en van de kunst en de natuur genieten, maar omdat het park op een heuvel ligt, heb je hier ook een adembenemend uitzicht over de stad.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>